Ball de Coques a Falset


Per les Festes Majors de Falset, per la Mare de Déu d'agost, normalment el mateix dia 15 d'agost, i cap al vespre (darrerament es fa cap allà les 10 de la nit) a la Plaça de la Quartera (la famosa plaça porxada) s'hi ballen coques.

Escut de Falset

El Ball de Coques consisteix a ballar amb la noia escollida, a canvi d'una coca que rebrà en acabar el mateix ball, i la qual el noi haurà anat a comprar a l'organització.

La parella de ball no ha de ser especialment la teva parella, sinó que, al marge d'aquest ball, també s'acostuma a ballar amb les persones estimades com fill, pares, amics, ...

Els encarregats de la música acostumen a ser (al menys fa més de 15 anys que és així) la mateixa banda de música del propi poble, l'Associació Musical "Vila de Falset", la qual toca valsos, pasdobles, fox, ... i tot tipus de música per ballar agafats.

Només hi ha una excepció, que és el darrer ball, per a tothom, de la nit, que es balla en conjunt, que és la Jota de Falset.

El darrer ball el balla qui s'ha fet amb la "toia" que es subhastava, amb la parella escollida, i després del qual, la Banda acompanya els balladors fins al seu domicili al compàs de la música

Aquests són alguns dels trets principals de la Festa, i aquestes són algunes de les imatges associades

Any 2000 - El Blai i la LaiaEl Ferran i l'Elisa

Parelletes, germanets, ...

Festes Majors Falset 1999Festes Majors Falset 2001

Matrimonis, pares i fills, ... tot per una coca!

Està previst desenvolupar més aquesta secció, però de moment, ja hi ha alguna cosa !


Tornar a la pàgina principal

Fitxa Tècnica

Nom : PAG4-03.htm

17/08/2000 - Data creació inicial

Pitjar aquí per tornar enrera

Fotos : Vidiella/Urioz

22/08/2001 - Data darrera actualització