La planta que es diu Vidiella (Clematis flammula)


Ves per on hi ha una planta que es diu com nosaltres.

Sembla bonica, no? Sembla bonica, no?

La definició, que es pot trobar el la web d'espais naturals de la Diputació de Girona, és aquesta :

Planta lianoide que es fa a les bardisses, als marges i a les zones de garriga i alzinar de la terra baixa i als indrets assolellats de la muntanya mitjana. Pot assolir fins gairebé 5 m de llargada, i creix arrapada a altres espècies veïnes amb el suport de les seves fulles perennes i compostes, formades a la vegada per folíols allargats i amb els marges sencers. El tronc, tot i que lignificat, és massa prim per sustentar l'estructura de la planta.

Floreix entre els mesos de juny i agost, època en què les seves aromàtiques flors blanques destaquen entre el verd homogeni de les zones arbustives que ja han acabat el seu període de floració. Els pètals, en nombre de quatre, són llargs i prims, i envolten un seguit d'estams d'un color groc pàl.lid. De cada flor, en surten diversos fruits de forma allargada i amb l'extrem cobert d'uns pèls sedosos, la qual cosa ajuda que el vent els pugui dispersar amb més facilitat.

La pàgina de la Diputació de Girona és :www.ddgi.es/espais

Un altre pàgina on podeu trobar més dades és :http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hall/1244/alcaloidesclematiscatala.htm

Fitxa Tècnica

Nom : PAG4-12.htm

21/08/2001 - Data creació inicial

Pitjar aquí per tornar enrera

Fotos : DGGI+Martínez

02/12/2001 - Data darrera actualització