Festes del barri de la Font Vella (Falset)


Ja fa uns quants anys que no es cel·lebren. Però tots els qui les gaudiem, sempre en tenim un record quan arriben les dates properes a les Festes Majors de Falset, ja que les festes de barri es cel·lebraven els quinze dies abans.

En vestiem els gegants i feiem una cercavila pel poble. A la nit ball. Que va començar amb quatre "discos" vells i va acabar en orquestreta. L'endemà, jocs per a la canalla. Fins i tot a les tardes haviem arribat a fer cinema al carrer. En fi: una festa major amb tots els seus ingredients.

(1980) Dónde está Wally?

Si no recordo malament váren començar amb una xaranga l'any 1979. Alguns veins van trobar a les gorfes de l'ajuntament, per llençar, dos gegants vells i malmesos. Els vells diuen que es deien Bixet i Bixeta i sembla ser que havien estat els gegants del poble bastants anys enrere.

Doncs bè. Aquests gegants es van arreglar, amb força manya i imaginació: Guix per aquí, espuma per allà, bones mans per cosir-ne els vestits. Pintura a dojo. Dos retalls de cartolina, i quatre pels de la mula del Rufino, i ja teniem gegants al barri! Un parell o tres d'anys després, ja se'ls van fer uns vestits de català a mida, de més qualitat, però que continuaven simbolitzant tot l'esperit "popular" del nostre barri.

Així va començar. Amb les ganes de gresca de tots, la colaboració de molts i la feina de no tants.

Tots disfressats, tant era que no es sabès tocar cap instrument, ens afegiem a la zaranga en la seva cercavila pel poble. Encapçalada pels gegants i seguida pels músics i per la resta de gent.

Després de la xaranga, la festa infantil, amb jocs com el de trencar l'olla, menjar la poma, careres de sacs,... i amb xocolatada per a tothom!

(1985) Representant el Poble a Mora la Nova (1984) Nets bruts de xocolata i padrins orgullosos

Jo no hi entenc massa però ... això s'acosta molt a la felicitat, no creieu?

Cares brutes de xocolata. Rialles de petits, Padrins orgullosos, ...


Fitxa Tècnica

Nom : PAG4-21.htm

19/08/2002 - Data creació inicial

Pitjar aquí per tornar enrera

Fotos : Diversos

20/08/2002 - Data darrera actualització